Lek og læring

Botnestua naturbarnehage ligger idyllisk plassert på Holmestrands tak. Vi eies og driftes av skiklubben og holder til i Botne skiklubb sine lokaler hvor vi har direkte tilgang til naturen som ligger rett utenfor døra. Her kan vi skimte Hvittingen i det fjerne og skue utover Oslofjorden på klare solskinnsdager. Vi har skogens dyr rett utenfor døra, grønnsakshage og koselige innelokaler. Vi har også en stor gapahuk hvor vi brenner bål, lager mat, synger, ler og forteller historier. Vinterstid har vi direkte tilgang til skileiken, egen snøkanon og nypreparerte skiløyper.

I Botnestua finner du ingen gjerder. Her er det tid og rom til å kose seg i, undres over og utforske naturen rundt oss. Komme tett på dyrene og insektene som lever der og leke i skiløypene når snøen daler ned.

Botnestua naturbarnehage er en privat barnehage, og eies og drives av Botne skiklubb. Botne skiklubb ønsker en barnehagen som er aktiv bruker av naturen og med det bidrar til at barna blir glad i friluftsliv både sommer og vinter. Barna skal få utfolde skaperglede, undring og utforskertrang. De skal lære å ta vare på seg selv, hverandre og naturen. De skal ha rett til medvirkning tilpasset alder og forutsetninger.

Om oss

Botnestua naturbarnehage er en en-avdelings barnehage for barn 2-5 år. Vi kan ta i mot 4 2-åringer og 15 3-5 åringer.

Barnehagen eies og drives av Botne skiklubb i foreningens klubbhus. Barnehagen ligger i naturskjønne og svært rommelige omgivelser ved inngangen til Botnemarka.

Vi legger stor vekt på natur og friluftsliv.

Link til barnehagens vedtekter

Styrer: Hans R. Finsberg

Førskolelærer: Lise Bjervig

Assistent: Elin Hermansen

Assistent: Tone Hofmo

Telefonnummer: 33056345

Barnehagen er åpen fra 07.15 til 16.45 - fem dager i uka.

Ferie og fridager.

Barnehagen holder stengt 4 uker i juli. Barnehagen er også stengt mellom jul og nyttår og i påskeuka.

Personalet har 5 planleggingsdager i løpet av året. Da har barna fri. Nærmere informasjon om planleggingsdagene bli gitt på oppslagstavla.